húzások

Gyorslátás, vagyis hogy próbáljuk meg lehúzni az embereket akciós címkékkel

Leírás

Történt egy szép napon, hogy a szemüvegem kerete elment szabira, vagyis úgy ahogy illik kettétört az orrnyeregnél.
Felkerekedtünk hát szemüveget nézni (kontaktlencsével a szememben).
Két boltba mentünk be és érdekes módon mindkét boltban, mindkét optikus szabadságon volt (furcsa egybeesés, erről később).
Első optikai bolt, ahol a vizsgálatot végző optikus is benn volt a Vision Express.
Bementünk és mivel otthoni szemüvegről van szó, kiválasztottam a legolcsóbbat (hozzáteszem ez nézett ki a legjobban) és mivel ismerősömnek is megtetszett, egyből kettőt szerettünk volna vásárolni. 23.000Ft-ról volt 2.300Ft-ra leárazva mindkét szemüvegkeret.
Eldöntöttük egyből ezek jók is lesznek. Na mondom jöhet a szemvizsgálat.
Az optikus azt mondta, hogy 15 percet kell várni a szemvizsgálatra, ami egyébként ingyenes.
Letelt a 15 perc, hátramegyünk a vizsgálóba és kiderült, hogy kontaktlencsés szemmel nem lehet szemet vizsgálni mert nyomja a szaruhártyát és nem megfelelő értéket mér a gép.
Vizsgálat elmaradt, viszont mondta az optikus, hogy minden másnap van csak benn. Ide-oda ugrálnak a boltok között, hol itt, hol ott. Már tudom, hogy optikusnak kellett volna mennem, mert nem telített a piac :)
Még beszélgettünk egy sort, hogy mégis mennyibe fog kerülni a szemüveg all-in-one.
Megvizsgálta ismerősöm szemüvegét és azt mondta, hogy a lencsepár kb 9 körül lesz meg rá pár réteg pár ezres.
Visszakérdeztünk csodálkozva, hogy akkor 15-ből meg is lesz? Mindhárman hallottuk, hogy határozottan azt mondta, hogy igen.
Tehát hazamentünk és vártunk két napot a vizsgálatra.

Eljött a nagy nap, a vizsgálat ideje.
Bemegyünk. Az eladó csaj látom, hogy izgul és remegő hanggal el kezdi mondani, hogy félreértés történt.
Hogy igazából a 2.300Ft az 23.000Ft, csak rajta maradt az árcédula az előző heti akcióból, és mivel csak az egyik szemüvegen volt rajta (az egyikről leszedték) - mindkét szemüvegen rajta volt, hiszen ezért vettük volna meg mindketten - ezért láthatjuk, hogy ez nem átverés, hanem csak egy tévedés. Mégegyszer: MINDKÉT kereten rajta volt az akciós 2.300Ft-os árcédula.
Én itt kecsesen kifordultam az üzletből egy halk "nem hiszem el bazdmeg" mondattal.
A két ismerősömnek volt még lelki ereje ezekkel az egy agysejtű hulladékokkal vitatkozni (na jó az eladó nem volt az, csak az optikus), nekem már a tököm tele volt a gyökerekből, főleg, hogy mindennap újabbakkal találkozom.

Innentől tehát azt írom amiket már nem hallottam, de elmesélték nekem:
Az optikus elkezdte mondani, hogy ő mivel csak egy optikus nem adhat felvilágosítást az árakról, így ő biztosan nem mondta nekünk, hogy 15 ezer lesz a szemüveg lencsével együtt.
(Amit egyébként mindhárman hallottunk)
De el kezdte mondani, hogy ugyanannyira kijönne most is a szemüveg, mivel 1.500Ft most a lencse és ha ahhoz hozzájön a 23.000Ft-os keret, akkor az kb 25 és akkor még elengedték volna a lencse és a rétegek árát is (WTF?). Hol engedik el a lencse és a rétegek árát csak azért, mert az optikus azt mondta?
Kb 10 percig vitatkoztak, elhangzott a Tékozló Homár szópár is, amikor ki is kerekedett a szemük, meg az is, hogy jó lenne ha a kedves optikus Bilobilt szedne, hogy emlékezzen miket mondott (felelőtlenül). Persze az is érdekes, hogy két ugyanolyan kereten marad rajta "véletlenül" a -90%-os ár.
Így hát ők is kijöttek ebből a reklámokban olyan jó színben feltüntetett (elferdített) üzletből.

Átmentünk a Beck Optikába, mert ott még sosem csalódtunk.
Beckné kedvesen fogadott minket, kiszolgálás tökéletes volt. Érdekes módon nem volt a kereten véletlenül rajta maradt akciós címke és horror árak sem voltak benn.
Találtam is egy hyperdesign-os keretet (azt azért elmondanám, hogy 9.900Ft-ért volt elég jól kinéző keret is) 14.900Ft-ért és mivel speckó (cilinderes) lencse kellett bele, ezért két napot kellett rá várnom, de nagyon megérte, mert 22-ből lett egy olyan szemüvegem, amit szabadban is hordok, mert jól néz ki.
Természetesen a vizsgálat szintén ingyen volt a legmodernebb műszerrel.

Hazafele beköszöntünk a Vision Express-hez, hogy köszönjük a vevőcentrikus hozzáállást, de 22-ért olyan szemüveget vettünk (1 év garanciával), ami megszólal.
Innen üdvözlöm a memóriazavaros optikust!