konyha

IKEA SVIT rozsdamentes acél étkészlet

Ez év márciusában az IKEA-nál vásároltunk egy evőeszköz készletet. A SVIT fantázianevű termék anyagaként rozsdamentes acélt neveztek meg. Jó lett volna ha azt is feltüntetik a termék ismertetőjében, hogy nikkelezett rozsdamentes acélról van szó. Sajnos a termékről lepattoghat a nikkel és ez sérülést okozhat.

Nikkel. Ütnikkell. Persze mi nem vagyunk olyanok, hétköznapi használat történik csupán...

Nikkel. Ütnikkell. Persze mi nem vagyunk olyanok, hétköznapi használat történik csupán...


Le is pattant egy éles szilánk a bevonatból és az ujjamba fúródott, pedig egyszerűen csak meg akartam fogni egy kés nyelét. Mivel evőeszközről van szó, máshol is kiköthet egy nikkelforgács. Mondjuk a bélrendszeremben, ezt meg nem szeretném.

Ezen a képen látszik egyrészt a forgalmazó, másrészt a gyártó ország Ezen a képen látszik egyrészt a forgalmazó, másrészt a gyártó ország

 

A kiskésit neki! A kiskésit neki!


Kérem az IKEÁ-t, jelezzék egyrészt a vásárlók felé, hogy a termék használata kellemetlenséget okozhat fél év elteltével a legváratlanabb pillanatokban, másrészt a kínai gyártó ("Ócókészvilla korporészön") felé, hogy az anyagminőséget javíthassák, a tervező (Dawn Wintour) felé, hogy az evőeszközök súlypontja valami bizarr gravitációs viszonyokkal rendelkező bolygón talán pont jó lenne, de itt a Földön pocsék... A termék polcon hagyásával 6000 forintot SPÓRolhatunk meg. U.i: Az IKEA webes ügyfélszolgálatán próbáltam a fentieket zanzásított formában átadni az érintettek számára, sikertelenül. Annával a feje alapján nem szívesen beszélgettem volna, chatelni se volt kedvem, gondoltam írok egy mailt. Aszondja az űrlap: "Ha gondolod, e-mail-en keresztül is kapcsolatba léphetsz velünk!". De csak ha gondolod, mert ha tényleg kapcsolatba akarsz lépni, egy /dev/null-ból kibújó szőke kislány fogad röhögve, hogy ilyen lap nem létezik, de ne búsulj mert ezt elolvashatod 16 nyelven.


Ápdét: Az IKEA visszafizette, nem a vételkori, hanem a jelenlegi áron a termék ellenértékét. Bódottá!