húzások

Invitel - nekünk nem az ügyfél az érdekes, hanem a lóvé

Ismerősöm Invitel területen volt kénytelen internetet kötni, és hát ki a legolcsóbb szolgáltató?

Hát persze, hogy az Invitel, mivel monopol helyzetben vannak, ugyanis az összes többi internet, ami invitel hálózatán működik az értelemszerűen drágább mint ezek, mivel az ő vonalát használják! 6.365Ft-ot fizetnek most telefonra plusz - kapaszkodjatok meg - 1Mbit/s gyors (vagy inkább lassú) internetre. Így hát felhívta az Invitel nagyszerű telefonos ügyfélszolgálatát.

A bájos (idegbájos) várakozó zene időtartama alatt akár egy Sacher tortát is meg lehetne sütni olyan sokáig váratják az embert.

20perc (mértem!) várakozás után beleszól egy hang, hogy mit szeretne és az alvásközeli állapotból felriadó ügyfél elkezdi mondani gondját-baját, hogy 1Mbites netet szeretné upgradelni 5Mbitesre és - mivel az invitel oldalán olvasható, hogy lehet "csak" internetet is kötni, ezért - a telefonvonalat le szeretné mondani.

Az ügyintéző kapcsolt egy másik ügyintézőt, aki érdekes módon 10mp után fel tudta venni a telefont.


Hát az természetesen nem így működik, kell fizetni egy vonal üzemeltetési költséget, ami nagyon drága (ki se merte mondani az árát az ügyfélszolgálatos), így marad a Telefon+Internet kombó.

Itt kérdezném, hogy akkor kinek van a "csak Internet" csomag? Ki köti meg? T-Home-os? Az biztos hogy nem, mert nekik rendesen van választék. Tehát kedvesen elmagyarázta, hogy amit mi kinéztünk 5.490Ft-os csomag hirtelen 6.990Ft-ra rúgott. Hát persze így kell a halálnak, ha egyszer a telefon se lenne használva.

Azért elég vicces, hogy 2010-ben még van internetszolgáltató, aki 1-2Mbites netet szolgáltat. Hát menjenek már oda, ahova én gondolom. Itt a Bluray, huszonharmicgigás fájlokat lehet letölteni. Ott öregedjen meg a gép előtt, az aki HD-ben akarja nézni a letöltött máunika sót?

Kénytelen volt ismerősöm megkötni a 2Mbites változatot, mivel az csak 4.990Ft telefonnal együtt és hát így olcsóbb 1.365Ft-tal és kétszer olyan gyors, illetve fele olyan lassú, mint volt! A cég nagyon gerinces, hogy szólt arról, hogy hé haver a neted jóval olcsóbb lett, jó lenne, ha váltanál és nem csak gyorsabb lenne, de még olcsóbb is. Emlékszem ez a régi MATÁV területen úgy zajlott (kb 4-5éve), hogy minden évben duplázódott a sávszélesség és ugyanannyit kellett érte fizetni. Na az ilyen szolgáltató akarja megtartani az ügyfeleit!

Felénk a 30/20 megás Diginet 3.500Ft. Ezek meg még itt kínlódnak 1-2Mbites hígfossal 4.990Ft-ért? Igazán innovatív cég ez az Invitel.

Abban biztosak lehetnek, ha végre betör a Diginet vagy esetleg valami vezeték nélküli szolgáltató a városba, egyből le lesz mondva ez a betárcsázós színvonal...