eheti

Jolán bisztró, a drágítás művészete!

A székesfehérvári Jolán bisztróban az olcsónak egyáltalán nem mondható, WC illatosító ízű ibolya fagyi mellé egy ilyen ötszázast sikerült visszaadniuk:

 


Csodálkoztam is, hogy miért tart ennyi ideig visszaadni és hogy ötezresből miért 1db ezrest kaptam és 3db ötszázast (plusz az aprót), de itthon már észrevettem, hogy mi a turpisság a dologban. Az unott vén nyannyer nem akart elsétálni a bankig a hiányos 500Ft miatt, ezért inkább lepasszolta nekünk...

Így lehet elveszteni 4 állandó vevőt, akik minden héten jártak... EDDIG! Eddig se szívesen adtam ki a szigorúan lehúzott fagyi gombócáért 180Ft-ot, de már egész biztosan 2160Ft-tal kevesebb lesz a heti bevételük. A legegyszerűbb spórolási módszer a Király fagyizó az Öreghegyen, gombóconként 140Ft-ért. A legjobb fagyijuk a mák fagyi és ott nem húzzák le kényszeresen a gombóc alját. Az ínyencek pedig Soltvadkertre, a Szent Korona Cukrászdába járnak. Volt már, hogy egy fagyi kedvéért utaztunk 120km-t, de megérte és mindig megéri áttervezni az útvonalakat. :) Itt alkalmazható a sósra édes, édesre sós, sósra édes, édesre sós végtelen ciklus. A legjobb sós sütijük a sajtos roló!