Keserűség
Napok óta keserű ízt érzel a szádban?
Nem biztos hogy terhes vagy és az sem biztos hogy a mélytorok-technika a megoldás, ahogyan azt az egyik egészségmagazin javasolja...

Az ízérzet megváltozását illetve időleges elvesztését okozhatja a kínai fehér- vagy vörösfenyő, Pinus armandii illetve Pinus massoniana (hogy rohadjon meg mind egy szálig) magja, melyet olcsósága miatt előszeretettel kever magkeverékekbe a leleményes plázás biokufár, akinél utoljára vásároltál. Már néhány ilyen mag elfogyasztása - nyers vagy feldolgozott formában (pl. pesto, saláta, panír anyag) - okozhatja a fenti tüneteket, és ez az állapot akár egy-két hétig is eltarthat.
Hasznos információk: Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal
Utóirat: Ma azaz 2010. szeptember 9-én elmúltak a tünetek. Hat napig tartott egy tucat mag hatása. Tudom javasolni a dióbél fogyasztását ilyen esetben, vagy inkább fenyőmag helyett, az a biztos.