húzások

Szarka posta, vagyis lopjunk az ügyféltől, majd a kézbesítő postás kifizeti...

Volt egyszer egy áprilisi szép napon, hogy az Érmeforgalmazótól (továbbiakban MÉF) várt levelemet megkaptam.
A levél be volt dobva a postaládába. Mielőtt kinyitottam volna lefényképeztem a csomagolást, mert igencsak érdekesen nézett ki:

 


Hát jól gondoltam. Az érmét kedves "svéd" szortírozó barátaink kilopták.
Ha valaki kapott már tőlük érmét az tudja, hogy ilyen kis ragasztott tokban adják fel mindig az érmét és természetesen nem ilyen állapotban:

 

 

 


Nagyon ideges nem lettem, mert 490Ft-os ezüstözött 20Ft-os érméről van szó, viszont az ilyen akciós érmékből egy ember csak egyet rendelhet, hogy ugye a többi numizmatának is maradjon. Inkább ez zavart csak. Magamban elkönyveltem, hogy megint nem kellett csalódnom a postában. Persze a szarka koma volt oly kedves és benne hagyta a csekket, amin kiabált az ár és a fizetési határidő és ahhoz hogy ezentúl is rendelhessek a MÉF-től, be kellett fizetnem a kemény 885Ft-os csekket:

 


Így hát felkerekedtünk és elrobogtunk a központi postára, hogy megreklamáljuk.

A főmufti annyit mondott csak, hogy tudják már, hogy ki az (a fehérvári szortírozóban), de nem tudják sehogy leleplezni és hogy kiküldenek majd egy emberüket, amin elindíthatjuk a kártérítési igényt.

Direkt lett neki mondva, hogy biztosan NEM a kézbesítő postás lopta el, mert rendes, becsületes és tisztelettudó (igen ilyen is van, bár elég ritka) és jópár hónapig semmi próbléma nem volt vele (és három hónappal ezután sincs!) pedig napi rendszerességgel jönnek leveleink.

Pár napra rá megjött emberünk és kitöltöttük a tudakozványt.

Pár nap múlva kézbesítőnk hozta a napi adagunkat és megjegyezte, hogy a főnök úgy döntött, hogy vele fizetteti ki az én kártérítésemet, mert ő dobta be a levelesládába az ajánlott levelet (amit egyébként már kézbesíthetnek akármikor aláírás nélkül is és ezt jogszabályba foglalták!), annak ellenére, hogy rajta volt az LNK pecsét, amit utólag megtudtunk, hogy azt jelenti, hogy Levélszekrény útján Nem Kézbesíthető, holott vagy négyszer el lett a főnöknek mondva, hogy a kézbesítőt hagyják békén, hiszen már levélszekrénybe való kézbesítés előtt ki lett lopva az érme.

Szóval a lényeg, hogy szerencsétlen kézbesítő pár nap múlva hozta is a 885Ft-os kártérítési összeget, amit ugye az ő fizetéséből vont le a posta parancsnokság. Vicces, de nem volt kedvem rajta nevetni.