húzások

Vakera futár

Leírás

Szerdán ismerősöm rendelt egy terméket vateráról.
Mivel szombat reggel utazik el, ezért a megbízhatatlan Posta helyett a Vatera futárral szerette volna megkapni.

Gyorsan be is lett fizetve az eladó számlájára a pénz, hogy azonnal megkapja és azonnal meg tudja rendelni a futárt.
Így is történt. Szerdán 13:42kor lett leadva a futárnak a rendelés, ez csak azért fontos, mert úgy vállalja a PPS futár a csomagokat, hogy ha 18:00 előtt leadja a feladó a rendelést, akkor másnap felveszi a futár és a felvétel utáni napon 9:00 és 17:00 között a címzett meg is kapja.

Péntek:
14:30 - futárcég felhívva, hogy kb. mikor érkezik a csomag, mert egész nap otthon kellett ülni csak emiatt a csomag miatt. Válasz: 15:30-kor érkezik meg.
17:00 - a futár sehol. Az e-mailben megadott számon a diszpécser már nem kapcsolható, mert ugye háromkor telefonjuk kikapcs és mennek haza.
17:05 - PPS futár vevőszolgálat felhívása, hogy mégis hol van az a nyomorult csomag. Válasz: 19:00-kor érkezik meg, mert csúszás volt.
19:30 - megérkezett a csomag.
Idézet az Általános Szerződési Feltételeikből:
"Szolgáltató vállalja, hogy a szállítás teljesítésével kapcsolatos minden lényeges körülményről (szállítási akadály, szállítási határidő várható túllépése, áru kiszolgáltatásának akadálya, stb…), amennyiben a Szolgáltató hibájából történt, a Feladót haladéktalanul értesíti." Ez bizony nem történt meg.
Hozzátenném, hogy már önmagában is nevetséges a 9:00-17:00 időtartam, főleg, hogy rendszeresen Székesfehérvár az utolsó állomásuk, és mindig neki kell itthon lennie egész nap.
Ezt tetézve a 2,5 órás késéssel...
Posta színvonal 1.000Ft-os áron... Mondjuk a csomagos postás legalább tényleg reggel jön!
Ami még vicces, az az, hogy ha a futárnak kell várnia, akkor természetesen Várakozási díjat is számítanak fel, méghozzá 10 perc várakozás utáni minden megkezdett 10 percért 300Ft-ot kell kicsengetnie a címzettnek. Érdekes ez visszafele miért nem működik?
Ugyanis a vállalt határidő és a tényleges kézbesítési idő között, ha az első 10 percet nem számoljuk, akkor 35×10 percről beszélünk, azaz ha a futárnak kellene ennyit várnia, az 10.500Ft-ba kerülne nekünk.
Így történt, hogy a megbízhatatlan postához felzárkózott egy megbízhatatlan futárcég is.