eheti

E heti foscsoki teszt

Időnként azzal a szándékolt céllal keresünk fel vidéki élelmiszerellátmányi intézeteket, hogy szert tegyünk a retró jegyében újratermelt csökkentett előállítási költségű édesipari hulladékokra (foscsokikra), melyek reményeink szerint felidézik a nyolcvanas évek ízeit.
 
Hathárom
Hathárom


E heti alanyunk a Szerencsi Bonbon Kft. 6:3 szelet nevű produktuma, mely egy tápcsatornába való behelyezési céllal gyártott étcsalókával mártott kakaós szeletnek tűnő tárgy.

Sajnos a Szerencsi Bonbonnál még mindig lázas kisgyerekekre hangolják a csokoládék olvadási hőfokát, így még az utolsó falatnál is maradnak gyertyás, zsírkrétás állagú darabok az "étcsokoládé" burkolatból.

Magával a masszával és annak édességével nincs probléma, nem okoz csalódást egy esti bögre valódi kakaó után sem, ami manapság nagy szó. Rumossága nem eltúlzott, kellemesebb, már-már Stühmeres összhatást kelt, mindenképpen jobb keverék, mint ami a Sport szeletben felbukkan a cukorliszt íz mögül.

Mindazonáltal a minden szinten totálisan meghullagyalázott megboldogult magyar futball szépemlékű 6:3-as dicsőséges mérkőzését rávésni erre az önmagában kedves kis foscsokira maximum a reggeli felestől felmart gyomrú jómunkásemberek körében végzett piackutatásra alapozott elbizakodottság adhat okot.

Túlzást és alábecsülést kerülve, mindösszesen annyit mondhatok, hogy ezt a csokoládét egyszer meg lehet enni.

Legközelebb a Szerencsi étcsokoládé szeletek valamelyikét próbáljuk becserkészni, mindenképpen végére kell járni az ügynek, hogy mi az oka a rossz olvadási hőmérsékletnek e gyártó termékeiben.