Zelmer - szakértő szervizesek

Ismerősöm 2 éves kávéfőzője (Zelmer Maestro 13Z012) beadta a derekát, úgy gondolta, hogy a fűtőszálat nem szeretné kikapcsolni. Erről a 44.990Ft-os jószágról van szó:   Fel is hívta a szervizt, hogy ilyenkor mi a teendő és hogy egyáltalán javítható-e. A tanult szervizes kollega (vagy hívjam inkább marketingesnek?) rávágta: "Ez ismert hiba. A memória ment tönkre benne" és hogy a javítása drága mulatság lenne. Most csak azt nem tudom eldönteni, hogy rossz bugyit vett-e fel, vagy vissza akart térni frászbúk adatlapjához, hogy tovább tölthesse "Milyen mesefigura lennél?" tesztjét. Esetleg a tervezett elavulás következő áldozatát látták ismerősöm személyében. Felajánlottam, hogy szívesen megnézem, mert gyanús nekem ez a "memória" dolog, hiszen a fűtőszálon kívül minden működött rajta rendesen, még az LCD is. Természetesen beigazolódott a gyanúm. A gép szétszedése után rögtön szemem elé tárult az igazság. A táp részen egy relé adta meg magát (szó szerint összeheggedt, így volt folyamatos kontakt, ami miatt nem kapcsolta ki a fűtőszálat). Mondjuk azt se értem, hogy egy 45ezer forintos kávéfőzőbe, hogy mernek (nem túl neves) Song Chuan relét rakni: A bűnös relé Bedobtam egy Omron relét és láss csodát, tökéletesen működik. Javítási költség: 240Ft (relé) + 1óra csavarozgatás, forrasztás. Gondolom a "memória hiba" javítása is ekörül lett volna :) Innen üzenem Zelmeréknek, hogy a víztartály mögötti burkolat elég silány minőségű műanyagból készült. Ui.: Memória hibás Zelmer kávéfőző javítást vállalok ;)

Ingyenes SMS, na persze... OTP vs. K&H vs. ERSTE = CIB (frissítve)

Az OTP folyamatosan lehúzott mindenféle SMS díjjal. Lemondtam mivel azt akartam, hogy maradjon pénz is a számlámon, ne az SMS-eket fizessem csak.   Meg ahogy Móricka elképzelte. Az OTP minden egyes hónapban levont pár forintot a számlámról. Minden ilyen után felhívtam az OTP-t hogy mégis mit vontak le. Érdekes módon mindenre volt magyarázat. Mindegy, ezt meguntam. OTP-s számla bezárva.   Erste bank számlanyitás: - Olvasgatás, info szerzés mielőtt belépek a bank ajtaján - Bemegyek, elbrekegem, hogy számla kell Egyből ajánlja a néne az 5000Ft/évi díjas kártyát, mondom neki, csókolom van ingyen kártya (ún. Unembossed) is, azt kérem. Ja igen persze azt is lehet. (itt köszönném meg, hogy azonnal szólt...) - Havidíjmentes SMS kártyaőr és Számlaőr szolgáltatás kell-e. Drága magyar szokás szerint hámondom hogy a viharbane kéne, ingyé van. Szerződés megkötve.   Hónap elején levonták a számlavezetési havidíjat. Mellette -11Ft SMS szolgáltatás. Na gyorsan írunk egyet ERSTE bácsinak, hogy miaretek ez? Aszondja az ingyenes havidíj mellett van SMS-enkénti díj. Hát persze, hogy van, mégis mivel húznánk le a népet... Nem tudom ki hogy van vele, de ha havidíj mentes szolgáltatást 40-es betűmérettel félkövéren reklámoznak, akkor legalább jó öreg átcseszerintős szokás szerint írják már alá 10es betűmérettel, hogy a "Tájékoztatás nem teljeskörű" vagy "Gyükér kérdezz utána, mert átcseszünk" igazán informatív mondatokat.   Mindezt hálából, azért, hogy náluk tartom a pénzem és addig az én ezreseimmel legyezhetik a töküket. Tranzakciós díjakról ne is beszéljünk (erősen ajánlott film a megértéshez: "Jó tanácsok bankrablóknak"). Az SMS szolgáltatás lemondása miatt naivan írtam nekik egy e-mailt (netbankból 2 szintű azonosítás után). De csak viccből, mert úgyis az lesz a vége, hogy menjek be személyesen. Ha már úgyis ott várja valaki az ügyféltől beérkező leveleket, miért is ne kedveskednék neki eggyel, hogy ne teljen olyan lassan a munkaideje.   Egy mondat erejéig: K&H-nál is vezettem már számlát, még az Erste és OTP alatt sőt még a zöld brekegő sejhaja alatt vannak jóval, nem beszélve az igen aluliskolázott (még akkor is ha papíron megvan az éretsségije) pénztárosnéniről, akire ránézve is "végigfut rajtam a hideg és a meleg".   Még jó, hogy CIB-nél is vezetek egy számlát. Érdekes módon ott nincsenek ilyen lehúzások (ha valamit ingyenesnek tüntetnek fel, akkor az is) és 7/24 (non stop) ügyfélszolgálat van és igen készségesek a banki népek. Két ingyenes pénzfelvét az ország akármilyen ATM-éből.   Tanulság: CIB-nél kell számlát nyitni (eddig még rossz tapasztalatom nem volt velük)!   Pénzt nem kaptam a reklámért (sajnos):)   Frissítés: felhívtak az Erste-től, hogy lemondhatják-e az SMS szolgáltatás. Válaszom persze, hogy igen :). Legalább ezért nem kell bemennem a bankba.

Invitel - nekünk nem az ügyfél az érdekes, hanem a lóvé

Ismerősöm Invitel területen volt kénytelen internetet kötni, és hát ki a legolcsóbb szolgáltató? Hát persze, hogy az Invitel, mivel monopol helyzetben vannak, ugyanis az összes többi internet, ami invitel hálózatán működik az értelemszerűen drágább mint ezek, mivel az ő vonalát használják! 6.365Ft-ot fizetnek most telefonra plusz - kapaszkodjatok meg - 1Mbit/s gyors (vagy inkább lassú) internetre. Így hát felhívta az Invitel nagyszerű telefonos ügyfélszolgálatát. A bájos (idegbájos) várakozó zene időtartama alatt akár egy Sacher tortát is meg lehetne sütni olyan sokáig váratják az embert. 20perc (mértem!) várakozás után beleszól egy hang, hogy mit szeretne és az alvásközeli állapotból felriadó ügyfél elkezdi mondani gondját-baját, hogy 1Mbites netet szeretné upgradelni 5Mbitesre és - mivel az invitel oldalán olvasható, hogy lehet "csak" internetet is kötni, ezért - a telefonvonalat le szeretné mondani. Az ügyintéző kapcsolt egy másik ügyintézőt, aki érdekes módon 10mp után fel tudta venni a telefont. Hát az természetesen nem így működik, kell fizetni egy vonal üzemeltetési költséget, ami nagyon drága (ki se merte mondani az árát az ügyfélszolgálatos), így marad a Telefon+Internet kombó. Itt kérdezném, hogy akkor kinek van a "csak Internet" csomag? Ki köti meg? T-Home-os? Az biztos hogy nem, mert nekik rendesen van választék. Tehát kedvesen elmagyarázta, hogy amit mi kinéztünk 5.490Ft-os csomag hirtelen 6.990Ft-ra rúgott. Hát persze így kell a halálnak, ha egyszer a telefon se lenne használva. Azért elég vicces, hogy 2010-ben még van internetszolgáltató, aki 1-2Mbites netet szolgáltat. Hát menjenek már oda, ahova én gondolom. Itt a Bluray, huszonharmicgigás fájlokat lehet letölteni. Ott öregedjen meg a gép előtt, az aki HD-ben akarja nézni a letöltött máunika sót? Kénytelen volt ismerősöm megkötni a 2Mbites változatot, mivel az csak 4.990Ft telefonnal együtt és hát így olcsóbb 1.365Ft-tal és kétszer olyan gyors, illetve fele olyan lassú, mint volt! A cég nagyon gerinces, hogy szólt arról, hogy hé haver a neted jóval olcsóbb lett, jó lenne, ha váltanál és nem csak gyorsabb lenne, de még olcsóbb is. Emlékszem ez a régi MATÁV területen úgy zajlott (kb 4-5éve), hogy minden évben duplázódott a sávszélesség és ugyanannyit kellett érte fizetni. Na az ilyen szolgáltató akarja megtartani az ügyfeleit! Felénk a 30/20 megás Diginet 3.500Ft. Ezek meg még itt kínlódnak 1-2Mbites hígfossal 4.990Ft-ért? Igazán innovatív cég ez az Invitel. Abban biztosak lehetnek, ha végre betör a Diginet vagy esetleg valami vezeték nélküli szolgáltató a városba, egyből le lesz mondva ez a betárcsázós színvonal...

Szarka posta, vagyis lopjunk az ügyféltől, majd a kézbesítő postás kifizeti...

Volt egyszer egy áprilisi szép napon, hogy az Érmeforgalmazótól (továbbiakban MÉF) várt levelemet megkaptam. A levél be volt dobva a postaládába. Mielőtt kinyitottam volna lefényképeztem a csomagolást, mert igencsak érdekesen nézett ki:   Hát jól gondoltam. Az érmét kedves "svéd" szortírozó barátaink kilopták. Ha valaki kapott már tőlük érmét az tudja, hogy ilyen kis ragasztott tokban adják fel mindig az érmét és természetesen nem ilyen állapotban:       Nagyon ideges nem lettem, mert 490Ft-os ezüstözött 20Ft-os érméről van szó, viszont az ilyen akciós érmékből egy ember csak egyet rendelhet, hogy ugye a többi numizmatának is maradjon. Inkább ez zavart csak. Magamban elkönyveltem, hogy megint nem kellett csalódnom a postában. Persze a szarka koma volt oly kedves és benne hagyta a csekket, amin kiabált az ár és a fizetési határidő és ahhoz hogy ezentúl is rendelhessek a MÉF-től, be kellett fizetnem a kemény 885Ft-os csekket:   Így hát felkerekedtünk és elrobogtunk a központi postára, hogy megreklamáljuk. A főmufti annyit mondott csak, hogy tudják már, hogy ki az (a fehérvári szortírozóban), de nem tudják sehogy leleplezni és hogy kiküldenek majd egy emberüket, amin elindíthatjuk a kártérítési igényt. Direkt lett neki mondva, hogy biztosan NEM a kézbesítő postás lopta el, mert rendes, becsületes és tisztelettudó (igen ilyen is van, bár elég ritka) és jópár hónapig semmi próbléma nem volt vele (és három hónappal ezután sincs!) pedig napi rendszerességgel jönnek leveleink. Pár napra rá megjött emberünk és kitöltöttük a tudakozványt. Pár nap múlva kézbesítőnk hozta a napi adagunkat és megjegyezte, hogy a főnök úgy döntött, hogy vele fizetteti ki az én kártérítésemet, mert ő dobta be a levelesládába az ajánlott levelet (amit egyébként már kézbesíthetnek akármikor aláírás nélkül is és ezt jogszabályba foglalták!), annak ellenére, hogy rajta volt az LNK pecsét, amit utólag megtudtunk, hogy azt jelenti, hogy Levélszekrény útján Nem Kézbesíthető, holott vagy négyszer el lett a főnöknek mondva, hogy a kézbesítőt hagyják békén, hiszen már levélszekrénybe való kézbesítés előtt ki lett lopva az érme. Szóval a lényeg, hogy szerencsétlen kézbesítő pár nap múlva hozta is a 885Ft-os kártérítési összeget, amit ugye az ő fizetéséből vont le a posta parancsnokság. Vicces, de nem volt kedvem rajta nevetni.

Gyorslátás, vagyis hogy próbáljuk meg lehúzni az embereket akciós címkékkel

Történt egy szép napon, hogy a szemüvegem kerete elment szabira, vagyis úgy ahogy illik kettétört az orrnyeregnél. Felkerekedtünk hát szemüveget nézni (kontaktlencsével a szememben). Két boltba mentünk be és érdekes módon mindkét boltban, mindkét optikus szabadságon volt (furcsa egybeesés, erről később). Első optikai bolt, ahol a vizsgálatot végző optikus is benn volt a Vision Express. Bementünk és mivel otthoni szemüvegről van szó, kiválasztottam a legolcsóbbat (hozzáteszem ez nézett ki a legjobban) és mivel ismerősömnek is megtetszett, egyből kettőt szerettünk volna vásárolni. 23.000Ft-ról volt 2.300Ft-ra leárazva mindkét szemüvegkeret. Eldöntöttük egyből ezek jók is lesznek. Na mondom jöhet a szemvizsgálat. Az optikus azt mondta, hogy 15 percet kell várni a szemvizsgálatra, ami egyébként ingyenes. Letelt a 15 perc, hátramegyünk a vizsgálóba és kiderült, hogy kontaktlencsés szemmel nem lehet szemet vizsgálni mert nyomja a szaruhártyát és nem megfelelő értéket mér a gép. Vizsgálat elmaradt, viszont mondta az optikus, hogy minden másnap van csak benn. Ide-oda ugrálnak a boltok között, hol itt, hol ott. Már tudom, hogy optikusnak kellett volna mennem, mert nem telített a piac :) Még beszélgettünk egy sort, hogy mégis mennyibe fog kerülni a szemüveg all-in-one. Megvizsgálta ismerősöm szemüvegét és azt mondta, hogy a lencsepár kb 9 körül lesz meg rá pár réteg pár ezres. Visszakérdeztünk csodálkozva, hogy akkor 15-ből meg is lesz? Mindhárman hallottuk, hogy határozottan azt mondta, hogy igen. Tehát hazamentünk és vártunk két napot a vizsgálatra. Eljött a nagy nap, a vizsgálat ideje. Bemegyünk. Az eladó csaj látom, hogy izgul és remegő hanggal el kezdi mondani, hogy félreértés történt. Hogy igazából a 2.300Ft az 23.000Ft, csak rajta maradt az árcédula az előző heti akcióból, és mivel csak az egyik szemüvegen volt rajta (az egyikről leszedték) - mindkét szemüvegen rajta volt, hiszen ezért vettük volna meg mindketten - ezért láthatjuk, hogy ez nem átverés, hanem csak egy tévedés. Mégegyszer: MINDKÉT kereten rajta volt az akciós 2.300Ft-os árcédula. Én itt kecsesen kifordultam az üzletből egy halk "nem hiszem el bazdmeg" mondattal. A két ismerősömnek volt még lelki ereje ezekkel az egy agysejtű hulladékokkal vitatkozni (na jó az eladó nem volt az, csak az optikus), nekem már a tököm tele volt a gyökerekből, főleg, hogy mindennap újabbakkal találkozom. Innentől tehát azt írom amiket már nem hallottam, de elmesélték nekem: Az optikus elkezdte mondani, hogy ő mivel csak egy optikus nem adhat felvilágosítást az árakról, így ő biztosan nem mondta nekünk, hogy 15 ezer lesz a szemüveg lencsével együtt. (Amit egyébként mindhárman hallottunk) De el kezdte mondani, hogy ugyanannyira kijönne most is a szemüveg, mivel 1.500Ft most a lencse és ha ahhoz hozzájön a 23.000Ft-os keret, akkor az kb 25 és akkor még elengedték volna a lencse és a rétegek árát is (WTF?). Hol engedik el a lencse és a rétegek árát csak azért, mert az optikus azt mondta? Kb 10 percig vitatkoztak, elhangzott a Tékozló Homár szópár is, amikor ki is kerekedett a szemük, meg az is, hogy jó lenne ha a kedves optikus Bilobilt szedne, hogy emlékezzen miket mondott (felelőtlenül). Persze az is érdekes, hogy két ugyanolyan kereten marad rajta "véletlenül" a -90%-os ár. Így hát ők is kijöttek ebből a reklámokban olyan jó színben feltüntetett (elferdített) üzletből. Átmentünk a Beck Optikába, mert ott még sosem csalódtunk. Beckné kedvesen fogadott minket, kiszolgálás tökéletes volt. Érdekes módon nem volt a kereten véletlenül rajta maradt akciós címke és horror árak sem voltak benn. Találtam is egy hyperdesign-os keretet (azt azért elmondanám, hogy 9.900Ft-ért volt elég jól kinéző keret is) 14.900Ft-ért és mivel speckó (cilinderes) lencse kellett bele, ezért két napot kellett rá várnom, de nagyon megérte, mert 22-ből lett egy olyan szemüvegem, amit szabadban is hordok, mert jól néz ki. Természetesen a vizsgálat szintén ingyen volt a legmodernebb műszerrel. Hazafele beköszöntünk a Vision Express-hez, hogy köszönjük a vevőcentrikus hozzáállást, de 22-ért olyan szemüveget vettünk (1 év garanciával), ami megszólal. Innen üdvözlöm a memóriazavaros optikust!

Speedshop, azaz gyorsaság megvan, de minden más hiányzik - frissítve

Utoljára 2,5 éve vásároltam tőlük és mivel 3000 pontom volt a virtuális kártyámon (1400 pontot azért kaptam anno, mert visszaküldtem egy headsetet, mivel tévedésből mást küldtek és úgy döntöttek, hogy nem visszautalják, hanem rátolják a kártyámra), azért gondoltam most hogy szükségem van egy aktív autós tartóra, elköltöm rá és még pénzembe se kerül. [Plusz info, hogy 2007 előtt több mint 140eFt-ot elköltöttem náluk (egy laptop is lett vásárolva innen).] Hohóó! Nem úgy van ám az! Gondoltam, hogy a futárköltség nem számítható bele, ezért MSN Suporttól megkérdeztem, hogy így van-e. Természetesen így. De úgy voltam vele, hogy még úgy is megéri. Így a választásom egy FORGATHATÓ (fontos volt hogy fektetve bele tudjam tuszkolni a telefont a navigáció miatt) aktív autós tartóra esett, ami 990Ft-ért volt meghirdetve:     Természetesen megnéztem a képeket, hogy mégis mi az, hogy forgatható... Itt látható:           Hát el is döntöttem, hogy megveszem, mert pont ilyen gömbcsuklós cuccot kerestem.   Ma megkaptam a "gyorsbolt" által forgalmazott olcsóságot. Nézzük:   1. Bontott csomagolás (ez még nem is lett volna baj, ha az van benne amit rendeltem) 2. Némmá' a gömbcsukló nem is gömbcsukló:       Nem csak, hogy nem az, hanem a gyári csomagoláson jelzett ADAPT márka helyett egy ARKON felirat figyel a tartókar "csatján":       Próbáltam felrakni a szélvédőre úgy, hogy vízszintes helyzetben legyen a telefon, de elég idiótán néz úgy ki... Inkább maradt a jól bevált reklamáció. MSN-en rájuk írtam, hogy lehet-e reklamálni MSN-en (digitális kor :) ). Bizony lehet, ennyit még megengednek. Amikor írtam mi a problémám, közölte, hogy a kép csak illusztráció és, hogy a munkatársa csak ilyen képet talált róla. Ja kérem igen, csakhogy a képek az eredeti termékről készültek és csak utólag lett kicserélve a tartókar (az ügyfélszolgálatos szerint a raktárban is ugyanilyen tartóval van, ami egy kicsit vicces, hogy nem ez van felrakva, mivel ez NEM FORGATHATÓ). Ennyi erővel így el lehet eladni egy 3210-est az N90-es képével, hiszen mindkettővel lehet telefonálni és a kép is csak illusztráció. Ezek után korrekten felajánlotta, hogy 8 napig vissza tudom küldeni és visszarakják a pontokat a kártyámra. Namármost. A postaköltség visszafele 530Ft lenne ajánlva, plusz még rendelnem kellene tőlük, hogy a visszaírt pontokat levásárolhassam megint, viszont akkor megint ki kell fizetnem a futárköltséget. Tehát összefoglalva küldjek vissza egy 990Ft-os cuccost, hogy 1530Ft-ot fizethessek postázásra és futárra :D Jó üzlet... csak nem nekem. A kedves ügyfélszolgálatos (V. Krisztián), akinek kifejtettem ezt a problémát, nemes egyszerűséggel letiltott MSN-ről 11:44-kor és eddig nem jött fel (15:00). Nem hiszem, hogy csak miattam kijelentkezett volna, hiszen az a többi ügyféllel való kommunikációt is kizárja... Egyébként ezt a békát lenyeltem volna, mivel nem egy nagy értékű cuccról van szó, de ezzel a paraszt lépésével betelt a pohár. Beszélgetés közben letiltani (mert még csak nem is írtam semmi sértőt és személyeskedőt), ez aztán a problémamegoldás. Újfent köszönöm Speedshop, megint rájöttem, hogy ez még mindig Magyarország! A régi hibátokból csináltatok egy újat! Igazán profi cég immár 11 éve... mínusz egy vevővel.   Frissítve: egészen biztos, hogy letiltott, mert ma (2010.04.08) se volt fenn az ügyfélszolgálatos, annak ellenére, hogy minden munkanap fenn szokott lenni. Köszönöm!

Utánvétel készpénzátutalási megbízással - frissült

  Van az úgy, hogy az ember utánvéttel akar feladni valamit, ilyenkor a címzett postása kiviszi a csomagot, kéri a pénzt, és ha megkapja, átadja a csomagot. De miért fizetnél még azért is, hogy az utánvétes csomagod ellenértékét házhoz hozza Jóska bácsi, a kicsit köpcös, őszülő bajuszos, mindig friss fokhagymás leheletű helyi postás? Ha van bankszámlád, választhatod az "Utánvétel készpénzátutalási megbízással" opciót, ekkor a beszedett összeget nem Jóska bácsi fogja házhoz hozni, hanem a megadott bankszámlaszámra, azaz a te bankszámládra utalják. Elvileg. Gyakorlatilag a postai alkalmazottak nem tudnak erről az opcióról, és ha készpénzátutalási megbízással adod fel, akkor is a felszámolják a postautalvány (Jóska bácsi hozza a lóvét) minimum 290 forintos díját. Ne add fel! Vagyis a levelet add fel, csak előbb magyarázd el a posta díjkalkulátor segítségével a tényállást! Laptopot mobilnettel vigyél magaddal, mert a postákon az alkalmazottak számítógépén nincs internet. Úgy tűnik mégsem ilyen egyszerű a dolog, felvettem a kapcsolatot a Posta ügyfélszolgálatával. Olykor előfordul, hogy kerozint árulnak a benzinkúton, vagy liturgikus kellékeket találunk a sarki vegyeskereskedésben, jelen esetben is hasonló történt. Egy olyan opció a "Utánvétel készpénzátutalási megbízással", amit csak külön erre szerződött nyomdászok által gyártott űrlappal lehet igénybevenni. Ez rögtön ki is kellett volna derüljön számomra, hiszen szerepel a kiválasztható opció alján lévő linken elérhető bővebb tájékoztatás oldalon letölthető PDF valahanyadik oldalán. Nem is értem, hogy nem vettem észre. Az fel se merüljön senkiben, hogy az ilyen opciókat esetleg mégiscsak elkülönítve kéne megjeleníteni, esetleg már rögtön a kiválasztható opciónál feltüntetni, hogy ez csak szerződéses partnerek által gyártott űrlapokkal kivitelezhető. A válaszlevelet értelmezés és tájékoztatás céljából bemásolom. Mea culpa.   Tisztelt Bivalybasznádi Balambér! Köszönjük, hogy megkereste ügyfélszolgálatunkat. Tájékoztatjuk, hogy amennyiben a feladó az utánvételi összeg bankszámlára történő jóváírását kéri, akkor erre a célra kizárólag az utánvételes küldeményekhez rendszeresített "készpénz-átutalási megbízás utánvételes küldeményekhez" elnevezésű nyomtatvány használható. Az ügyfélnek a Posta által rendelkezésre bocsátott műszaki specifikációban szereplő "címirat utánvételes levélpostai küldeményhez" elnevezésű nyomtatványt szükséges használnia, (melyet saját költségén köteles előállítani vagy előállíttatni,) az abban szereplő szabályok figyelembe vétele mellett. Ebben az esetben az utánvételi lapon az ügyfél nevén és címén kívül banki forint- vagy devizaszámlájának (nemzetközi forgalomban feladott utánvételes küldemény esetén) a számát fel kell tüntetni. A gyártásra kizárólag a Posta Elszámoló Központ (PEK), vagy a vele erre külön szerződét kötő gyártók jogosultak. Abban az esetben, ha nem rendelkezik a fentieknek megfelelő készpénz-átutalási megbízással, akkor utánvételes küldeményét csak utánvételi lap (postautalvány) csatolásával van lehetősége feladni. A küldemény feladásakor a készpénzátutalási megbízás csatolásakor 260.-Ft utánvételi díjat kell fizetni, majd a számlára utalás díját, a telepítési díjat a PEK a számlavezető bank felé számlázza. Ez függ attól, hogy a készpénzátutalási megbízás mely kategóriába tartozik. Az utánvételi lap (postautalvány) csatolása esetén a küldemény feladásakor az utánvétel díj 270.-Ft, az utánvételi összeg utáni díjként a belföldi postautalvány díját kell megfizetni. A díj kalkulátorban az "utánvétel készpénzátutalási megbízással" pontnál lébő "bővebben" linkre kattintva megjelenik az utánvétel különszolgáltatás ismertetője, melynek negyedik bekezdése a következőket tartalmazza: "A beszedett összeget a feladó részére rövid időn belül kézbesítjük vagy a megjelölt bankszámlára utaljuk. Az utánvételi lapot, csomag esetében a kísérőlevél nyomtatványt, bankszámlára utalás esetén címiratot a szerződéssel rendelkező ügyfeleink a rendelkezésükre bocsátott műszaki útmutató alapján önmaguk is előállíthatják, vagy előállíttathatják." Ezt a következő linkről érheti el: http://posta.hu/object.B5E32296-25FE-483F-A68D-B81ED29CCFFF.ivy A termékek és szolgáltatások részletes leírását a Küldeményforgalmi Üzletszabályzatunk tartalmazza.Az utánvétel különszolgáltatás a 6.3.2.3.pont tartalmazza, melyet megtekinthet a következő helyen: http://posta.hu/kepek/upload/2010-01/USZtorzs_201001.pdf Tájékoztatjuk továbbá, hogy az Általános Szerződési Feltételekben meghatározottak szerint a belföldi postautalvány olyan készpénzátutalási tevékenység, amelynek alapján a Magyar Köztársaság területén készpénz befizetéséről és egyéb szükséges adatokról szóló információ továbbítását követően a címzett (illetve az egyéb jogosult átvevő) részére készpénz kifizetése történik. Fizetési számlákra szóló befizetést (számlaszámra történő befizetés) "Készpénzátutalási megbízás" elnevezésű bizonylattal lehet kezdeményezni. Készpénzátutalási megbízás hiányában belföldi postautalvány nyomtatvány kitöltésével lehet kezdeményezni a befizetést. Ebben az esetben az utalvány feldolgozása manuálisan történik. Fentiek alapján a belföldi postautalvány nem a bankszámlára történő befizetéshez van rendszeresítve. Az utánvételes levél díja a következőkből tevődik össze: súlydíj, ajánlott, utánvétel, az utánvételi összeg után a postautalvány díja. Ha ellátja értéknyilvánítással, akkor az értéknyilvánítás díja is. Az Ön által megadott adatok alapján a levél díja a következő: Súly díj elsőbbségiként 150.-Ft Ajánlott díj 215.-Ft Utánvétel 270.-Ft Az utánvételi összeg után 5000.-Ft-10000.-Ft-ig (a postautalvány díja) 420.-Ft. Amennyiben tájékoztatásunkat nem fogadja el, szíveskedjen beszkennelni az Ön által használni kívánt Készpénzátutalási megbízást. Üdvözlettel: Magyar Posta Zrt ügyfélszolgálata