húzások

Egynapos garantált üzleti csigaposta

Avagy hogyan lett másnapos a csigaposta, amikor nem is volt alkohol a csomagban?

Leírás

kép forrása: http://eqcomics.com/2010/08/17/first-contest-winner-snail-mail/

 

Tisztelt Magyar Posta! 

Egy csomagunk története:

1. 2014.11.12 12:40 Csanytelek posta

Küldemény információ: Küldemény postai átvétele

2. 2014.11.12 17:52 Szeged Posta Feldolgozó Üzem

Küldemény információ: A küldemény feldolgozás alatt

  1. 2014.11.12 20:40 Szeged Posta Feldolgozó Üzem

Küldemény információ: A küldemény továbbítás-, szállítás alatt

  1. 2014.11.13 22:41Székesfehérvár Posta Feldolgozó Üzem

Küldemény információ: A küldemény kézbesítés alatt

  1. 2014.11.14 12:29 Székesfehérvár Posta Feldolgozó Üzem

Küldemény információ: Sikertelen kézbesítés

  1. 2014.11.14 18:11 Székesfehérvár Posta Feldolgozó Üzem

Küldemény információ: A küldemény továbbítás-, szállítás alatt

  1. 2014.11.14 18:18 Székesfehérvár 2 posta

Küldemény információ: Postán átvehető

  1. 2014.11.14 18:23 Székesfehérvár 2 posta

Küldemény információ: Postán kézbesítés regisztrálva

Kiegészítő információ: címzett

Csomaginformációk:

Azonosító: PN 00092747991

Súlya: 5950 g

Ára: 1.980 Ft

MPL Üzleti csomag – Expressz csomagszolgáltatás 1 munkanapos időgaranciával

Egy-két megjegyzés a történethez…

Feladás napján (nov. 12-én) anyósom (ő a feladó) hívott minket, miszerint 1 napos időgarantált csomagfeladást választott, mivel romlandó élelmiszert tartalmazott a csomag. Rendben, egészen biztosan itthon leszünk, mivel párom egy friss tüdőgyulladásból lábadozik, én pedig 5. hete felsőlégúti megbetegedéssel kínlódok. Tehát jöhet a postás.

Nov. 13-án a csomag sehol.

Nov. 14-én délután 4 óra körül még mindig nem kaptuk meg a csomagot. Párom felhívta édesanyját a ragszámért, hogy megtudjuk, hol lehet a küldemény. Az azonosító birtokában felhívtam a 7-es postát, hogy véletlenül nincs-e náluk, bár értesítőt nem találtunk a postaládában. Egy kedves és rendkívül segítőkész hölgy vette fel a telefont. Információi alapján a csomagot délután sikertelenül kézbesítették. Ezen nagyon megdöbbentem, mivel mint fentebb írtam, mindketten betegek vagyunk, tehát kis sem mozdultunk a lakásból, így nem értem, hogy a postás miért nem kézbesített??? Magyarné továbbá azt is mondta, hogy valószínűleg a 2-es postán van a csomag és majd hétfőn, vagy kedden ki is fogják hozni. Mondom neki, hogy ezzel csak az a probléma, hogy 1 napos időgarantált csomagot várunk, amiben romlandó élelmiszer van, és mindennek tetejébe már nov. 13-án ki kellett volna hozniuk. Közben én is rákerestem a posta.hu oldalán a nyomkövetésen keresztül a csomag hollétére, és nem akartam hinni a szememnek, mikor láttam, hogy 26 óra(!!!) kellett ahhoz, hogy Szegedről Székesfehérvárra elérjen a küldemény!!!

Magyarné javasolta, hogy hívjam fel a 2-es posta csomagkézbesítő részlegét, hátha ott tudnak valami biztatót is mondani. Hát az sem jött össze, mert akivel ott beszéltem, szintén nem találta meg a csomagot. Ekkor megbeszéltük a párommal, hogy kimegyünk a 2-es postára, és csomag nélkül nem jövünk haza. Kocsink nem lévén, gyalog mentünk ki az említett postára. Ott személyesen is elmondta a szolgálatban lévő hölgy, hogy nincs nála letéve a csomag. Főnökével is beszéltünk, de egy egy-két vállrándításon kívül több segítséget nem nagyon kaptunk. Eszébe nem jutott volna kideríteni, hogy ki volt az a jóember, aki nem csöngetett fel hozzánk a csomaggal, és aki ezt a részmunkát egy „Sikertelen kézbesítés”-sel le is zárta.

Ekkor felhívott a 7-es postáról Magyarné, és azt mondta, hogy 18 órára ott lesz a csomag a kiadó ablaknál, legyünk még egy kis türelemmel. 17:50 volt, így 10 percet kellett (volna) csak várnunk, mert persze a 18 órából lett 18:30. És akkor már meg is kaptuk a csomagot, amin ráadásul volt még egy piros ragasztós matrica is, amin az állt, hogy „Érkezés napján kézbesítendő”!!! Aztán hazagyalogoltunk a régen várt csomagunkkal.

Az egyedüli ember, aki segítőszándékot mutatott és ezt gyakorolta is, a 7-es postán dolgozó M.-né (a név online nem publikus, a szerk.), akinek ezúton is köszönöm a munkáját!

 

Már csak egy-két kérdésem lenne…

Miért kell 26 óra egy Szeged-Székesfehérvár útvonal megtételéhez??? Főleg, ha 1 napos időgarantált szolgáltatásért vették át az 1.980 Ft-ot???

Ha mi nem kezdjük el keresni nov. 14-én a csomagot, akkor az 1 napos időgarantált csomag kézbesítési ideje 5-6 nap lett volna???

Hogy lehet az, hogy a csomagkézbesítő postás meg sem kísérli átadni a küldeményt??? És nem lehet kifogás, hogy nem voltunk itthon, mert mint írtam, betegek vagyunk, így nem mászkálunk sehova. Főleg akkor nem, hogy olyan csomagot várunk, amiben romlandó élelmiszer van!!! Nem véletlen az 1 napos szolgáltatás választása!!!

Nem tudom, hogy valójában eljött-e az ember a bejárati ajtóig, de ha netán igen, akkor miért nem nyomta meg a kapucsengőt??? Olvashatóan kint van a nevünk rajta…tehát ez sem lehet kifogás!!! Vagy ha valami okból mégsem látta, akkor miért nem nyomta meg valaki másnak a csengőjét, hogy be tudjon jönni a lépcsőházba??? Az I. emeleten lakunk, tehát még sok lépcsőt sem kellett volna másznia!!! Egyszóval nem értem ezt a fajta hozzáállást!!!

De persze itt az a lényeg, hogy a csomagfelvétel időpontjában vállalt 1 napos kézbesítés ideje alatt a csomag még javában Szeged és Székesfehérvár között zötykölődött valahol. Tehát a csomagot nem kézbesítő postás csak a 2. hibát vétette. Az első hiba az volt, hogy nem tudták a vállalt időpontban kikézbesíteni azt a nyamvadt csomagot!!!

Ugye Önök is úgy gondolják, hogy ez 0 (nulla) szolgáltatás volt, és az a minimum, hogy anyósom visszakapja a feladás díját??? 

Üdvözlettel: Az Ügyfél Székesfehérvárról